Golfaholics Engeland, Southampton

Van de voorzitter

Voor de twintigste keer Golfaholics on Tour in het buitenland!
Dit jaar had onze regelneef Sam zijn oog laten vallen op Southampton en directe omgeving. Een uitstekende keuze zou al gauw blijken. Terwijl het in Nederland pijpenstelen regende en de pannen van het dak waaide, konden wij genieten van een heerlijk zonnetje en 22 graden. Ook de wind bleef liggen, zodat we zeven dagen heerlijk konden spelen op zeven verschillende zorgvuldig uitgekozen Golfbanen.

Golfbanen die allen tussen de 15 minuten en een half uurtje rijden vanaf het huis lagen en ieder met hun eigen moeilijkheidsgraad. Heuvels, ravijnen, slootjes, zee, paarden, honden en bomen. Alles is dit jaar wel zo’n beetje voorbij gekomen. Elke dag was weer anders. Alles behalve de uitslag. Dit jaar was Arie McRuk heer en meester. Met 4 dag overwinningen liet hij iedereen ver achter zich. Het ziet er dan niet uit, maar verder is er weinig op aan te merken. De drives zijn recht en ver, het korte werk verzorgd en de putjes vielen. Al met al een terechte winnaar.

Over mijn eigen spel ben ik minder tevreden, al waren er heus wel wat lichtpuntjes. Een gedeelde 3e plaats op de 3e dag en de eindoverwinning in de onderlinge wedstrijd met McLutschie. Ik heb nog een tijdje meegestreden om de 4e plaats in het eindklassement, maar op dag 3 en 6  heb ik het zwaar laten liggen en kwam op de laatste dag de vermoeidheid eruit van 2 weken Brazilië.

Daar mijn mede-flightgenoten ook geen al te beste dag hadden(6e en 7e plaats) eindigde ik op de 8ste plaats in het dag klassement en op een 6e plaats in de eindstand. Al met al ben ik tevreden en ben ik ervan overtuigd dat het er ooit uit komt. Nu maar weer eerst volop in training en heb ik weer een jaar de tijd om bij de volgende Golfaholics on Tour in het buitenland een betere prestatie neer te zetten. Waar dit heen is maakt mij niet zoveel uit, al is het volgend jaar wel het jubileumjaar van de Golfaholics! We bestaan dan 20 jaar en is een terugkeer naar onze roots(Schotland) begrijpelijk, maar werd er ook geopperd om dan maar eens groots uit te pakken en Amerika aan te doen.

Zover is het nog niet en laten we daar met z’n allen over praten tijdens onze Jaarvergadering in ons Clubhuis in Januari 2018. Alles is bespreekbaar! Ik ga nu eerst eens lekker terugkijken op en nagenieten van een heerlijk golfweekje in Southampton. Ik heb weer genoten! Genoten van het weer, de golfbanen, de wedstrijdleiding, de organisatie, het huis, het ontbijt, de grappen en grollen, de goede verhalen, de prettige gesprekken, de overheerlijke biertjes, de whisky, de pizza’s, de zelfgemaakte pasta, het tennisspel, het topconcert van the Book of Genesis, het bezoekje aan Winchester, het vervoer van en naar de golfbanen en het vliegveld, de vliegreis, de hole-in-one van McSam en verder van ieders bijdrage om deze week te doen slagen. Bedankt!

Met een vriendelijke golfgroet,

McJaap

Klik hier voor het gehele verslag van Golfaholics Engeland 2017 (http://www.golfaholics.nl/pg-25065-7-111550/pagina/2017_engeland_algemeen.html)

 

 

Golfaholics Stoneham 3 Golfaholics Stoneham 3
Golfaholics Wellow 01 Golfaholics Wellow 01
Golfaholics Romsey 1 Golfaholics Romsey 1
Golfaholics Winchester 08 Golfaholics Winchester 08
Golfaholics New Forest 13 Golfaholics New Forest 13
Golfaholics Dibdon 08 Golfaholics Dibdon 08
Golfaholics Dibdon 18 Golfaholics Dibdon 18
Golfaholics Dibdon 20 Golfaholics Dibdon 20