Van de voorzitter, (verslag Schotland)

24 t/m 28 september 2018

20 jaar Golfaholics en voor de 21ste keer Golfaholics on Tour in het buitenland. Ik heb alle edities nog mee mogen maken en elk jaar was op zich weer bijzonder. Geen jaar was hetzelfde, al had deze editie wel een heel bijzonder tintje.

Gewoonlijk duurt dit evenement 7 dagen, van woensdag t/m dinsdag. Dit jaar werd tijdens de jaarvergadering besloten om ons tripje met 2 dagen in te korten. Gekozen werd voor Aberdeen, maandag vroeg weg en vrijdag in de avond weer terug.

15 Golfaholics meldden zich aan en McSam, onze regelneef,  kon op zoek naar een huis voor deze historisch grote groep. Deze werd gevonden in Torphins, Banchory. Een prachtig herenhuis, met genoeg slaapruimtes, een heerlijke keuken en een grote eetkamer. De KLM was bereid ons te vervoeren en in Aberdeen werden 2 busjes gehuurd om ons van en naar de golfbanen te rijden. Taxi Marcus wilde ons weer van en naar Schiphol brengen en Jan Peetoom wilde wel weer koffie voor ons zetten ’s ochtend vroeg voor ons vertrek.

Tot nu toe nog niets aan de hand. Echter op 14 mei kwam McCage plots te overlijden, een groot gemis voor het wedstrijdklassement. En toen McSam 5 dagen voor ons vertrek naar Schotland ten val kwam met zijn scooter en in het ziekenhuis belandde, moesten we opeens 2 markante personen missen. Dat McSam afhaakte was nog wel een dingetje daar hij normaal gesproken de regie volledig in eigen hand heeft en houdt. En nu hij zwaargewond in een ziekenhuisbed lag, moest hij lijdzaam toezien dat zijn taken noodgedwongen verdeeld werden onder de anderen. Zo werd McWetty gebombardeerd tot penningmeester en heeft McRooney ons ingecheckt. Mbv zwager Rinus hebben McRuk en ondergetekende kunnen inbreken in zijn huis en zo de portemonnee en Visa card kunnen bemachtigen alsmede de prijzen en overige informatie cq bevestigingen die allemaal netjes uitgestald lagen op de tafel. Zoals we elk jaar gewend zijn, was alles keurig geregeld en konden we maandag met een gerust hart richting Aberdeen afreizen. Alles was weer voor elkaar. De banen, het weer, het vervoer, het huis, het gezelschap, het ontbijt en geen onvertogen woord is er gevallen.

We kunnen weer terugkijken op een geslaagd buitenlands Golfaholics uitje. Al was het gemis van de 2 heren er niet minder om. Het is goed dat we er woensdagavond tijdens de prijsuitreiking nog even stil bij hebben gestaan onder het genot van een goed glas whisky, gesponsord door Annet. We hebben weer op mooie, uitdagende, moeilijke, interessante, leuke, bekende en onbekende  banen gespeeld.  Ook waren er weer verrassende uitslagen, al stak er één Golfaholic met kop en schouders bovenuit! McBeng van harte gefeliciteerd! Het was een eer om met de winnaar en McRed, onze nieuwkomer, te mogen spelen op Cruden Bay. Eén van de mooiste maar tegelijk ook, in mijn ogen, de moeilijkste baan  die we hebben gespeeld.

Ik wil hierbij iedereen bedanken voor zijn bijdrage die hij geleverd heeft om deze unieke trip weer te doen slagen! 24 november vanaf 2030u is de foto-avond in Japies Bar, waar we kunnen terugkijken op dit jaar en misschien voorzichtig al kunnen praten over de bestemming van volgend jaar. Alle Golfaholics zijn welkom!

Met een vriendelijke golfgroet,

McJaap